1 / 3

Kolekce Renaissance – epocha zakotvená ve špercích

Epocha Renaissance po staletí předurčovala obraz podmanivé ženské krásy. Tento styl do sebe nasál dědictví antiky, prošel estetikou středověké askeze, vstřebal lidové motivy, a spojil tak v sobě to nejlepší, co mistři klenotníci znali a co i dnes zůstává znakem vytříbeného vkusu.

Renesance přinesla řadu nových technik, materiálů a zpracování šperků. Byl to především nový způsob broušení drahokamů a jejich zasazování do všech typů šperků, nádob, výšivek a tkanin. Vzrostla obliba prstenů, náramků a přívěsků s rodovými erby a získaly popularitu zvláštní typy šperků - rafinované perlové spony do vlasů a mohutné prsteny se schránkou na jed. Někoho otrávit bylo velmi módní.

Díky dostupnosti kamenů přestával u šperků dominovat drahý kov, ale do popředí se při výrobě dostávají právě drahé kameny, avšak i lastury, mořští koráli, pštrosí vejce, zvířecí rohy. Velmi oblíbenou, především pro výzdobu ženského oděvu a jeho součástí, byla perla. Své místo na šperkařském slunci si dobývá email a sklo.

Kolekce Renaissance ztělesňuje pravý smysl renesanční estetiky: chuť k životu, lásku jako základ bytí a dokonalé mistrovství, pro nějž je krása vyjádřením citu. Odrážejí se v nich nejlepší šperkařské tradice dané doby – květinové kameje, náramky z několika řad navlečených perel, půvabné řetízky, velké kameny umístěné na zapínání náušnic a detaily z perel ve tvaru kapek jako předzvěst baroka.

Nechte se zlákat andělskou čistotou kolekce Renaissance!

Sdílej
Login *
Password *
Repeat password *
E-mail *
 
Surname *
Name *
Contact number *
Country *
City *
Company's name *
Description and Address details
 
Position *
Field of Interests