1 / 2

Firebird

Kolekce věnovaná legendárnímu baletu Pták Ohnivák. Přenáší nás o sto let zpět na premiéru jedné z nejvýznamnějších baletních inscenací Ruských sezón Sergeje Ďjagileva.

Kreativním zadáním kolekce bylo umělecké ztvárnění tradičního folklórního syžetu, stylistika a pohádkový pocit, svého druhu klenotnické divadlo v miniatuře. Ústředním motivem se stala výzva mistrovství – ztvárnění vzdušnosti, lehkosti a ladnosti tance ve špercích, napodobení pohybu, umělecké předlohy tance a jeho choreografie jako způsob vyprávění o touze po vzácném peru, symbolu bohatství, úspěchu, rozkvětu a luxusu.

Dlouhé náušnice s přívěsky, masivní prsteny s velkými kameny, rovnováha mezi přísnou geometrií a složitými stylizovanými tvary, to vše nás ponoří do estetiky epochy Art Deco. Snoubí se zde myšlenka, design a mistrovství, o které jsme v naší době téměř přišli. Stříbro s černým rhodiováním, křemen, citríny a zelené acháty – to vše jsou citáty, šperkařská věnování, nikoli přímé kopírování kostýmů z proslulého baletu. Syté matné odstíny polodrahokamů zasazených do stříbra vyprávějí příběh a zachovávají původní estetický záměr, ale zároveň pomocí klenotnických metamorfóz vytvářejí něco nového.

Tanec a šperky mají mnohé společné: výraz pohybu a zvuku i lesk plošek dokážou vyvolat bouři emocí. Estetický požitek zůstane jen ve vaší paměti, kdežto šperk tu bude navždy s vámi – jako interpretace klasiky zachycená ve stříbře a drahokamech.

Sdílej
Login *
Password *
Repeat password *
E-mail *
 
Surname *
Name *
Contact number *
Country *
City *
Company's name *
Description and Address details
 
Position *
Field of Interests